пятница, 1 февраля 2013 г.

Приймальня державна – дах приватний! (Синдром фаворитизму в Нацкомфінпослуг. Продовження)

Приймальня державна – дах приватний! / Синдром фаворитизму в Нацкомфінпослуг, або як захистити вкладників кредитних спілок від подвійного ошуканства? (Продовження. Початок: http://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post.html; http://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_20.htmlhttp://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_21.htmlhttp://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_22.htmlhttp://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_23.htmlhttp://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_24.htmlhttp://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_25.htmlhttp://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_26.htmlhttp://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_27.html; http://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_28.html; http://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_29.html; http://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_30.html; http://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_31.html)
© Олександр Кривенко


Офіс Нацкомфінпослуг
 Дізнавшись про те, що з 1 листопада 2012 року розпочала роботу громадська приймальня при Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг[2] (Нацкомфінпослуг)[3], багато ошуканих вкладників кредитних спілок вирішило безпосередньо звернутися до неї. Яким же було здивування людей, що прийшли до будинку №3 на вул. Б. Грінченка в м. Києві, де і розташована Комісія[4], і де, за логікою, мало бути приміщення згаданої приймальні: за цією адресою вони не змогли скористатися жаданими послугами.

Чиновники та охоронці відправляли відвідувачів до іншого будинку, який не значиться в офіційному публічному довіднику Нацкомфінпослуг[5], – в приміщення, де, зверніть увагу (!), господарює сумнозвісний псевдозахисник та горе-журналіст Володимир Бондар і його поплічники із благодійного фонду «Взаємодопомога»[6] та однойменної газети.

Як згадувалось вище, саме там постійно знаходиться Анатолій Курков, очевидно, з початку своєї діяльності в статусі позаштатного радника голови Нацкомфінпослуг. Ба! Навіть очоливши громадську приймальню при Комісії, він не змінив це сумнівне місце свого перебування.

Тож як вбачається, жодними застереженнями на кшталт уникнення конфлікту інтересів, забезпечення інформаційної безпеки керівництво регулятора[7], вочевидь, не переймалося, коли дозволило пану Куркову фактично у присутності сторонньої особи, тобто пана Бондаря, та у постійній залежності від останнього: а) зустрічатись з вкладниками проблемних кредитних спілок і б) збирати їхні персональні дані.

Мабуть саме через такі гостьові умови обслуговування А.Курковим спілчан було обмежено лише двома (!) днями на тиждень. Окрім цієї незручності, не варто зневажати ризиками доступу В.Бондаря та його приспішників до детальної інформації про вкладників та зловживання незаконно отриманими відомостями про цих громадян і їхні стосунки з регулятором, певними кредитівками, судами тощо.

Втім, на диво і на жаль, не всі ошукані спілчани, з якими мені довелося поспілкуватися, відчувають небезпеку протиправного втручання у свою приватність унаслідок такої організації збору даних про них.

 Так, наприклад, 38-річний Володимир Б. дуже вдячний своєму тезці – Бондарю – за те, що на мітингу він роздав купу зразків цивільного позову (вище[8] наведеного і насправді юридично безграмотного. – Прим. авт.). Цей вкладник вже віддав псевдоблагодійнику копію свого депозитного договору і вважає, що рішення, як вчиняти у такій ситуації, кожен має приймати самостійно.

Понад те, деякі керівники ініціативних груп спілчан вважають В.Бондаря містком на шляху просування своїх інтересів у Нацкомфінпослуг. Ось чому, навіть усвідомивши, що наражають людей на певну небезпеку, вони не хочуть псувати стосунки з цією особою. А те, що цей місток є хитким, бо не спирається на доброчесність і професійність, окремі активісти не схильні навіть обговорювати. Як тут не згадати шевченківське «Розправте руки, змийте луду»?

До яких тільки витівок не вдаються псевдозахисники потерпілих членів кредитних спілок! А втім зерно правди вже дає паростки прозріння, поштовхом до чого стала несподівана тріщина у тандемі Бондар – Курков.

Про це –


Постійне посилання: http://a-kryvenko.blogspot.com/2013/02/blog-post_1.html

© Олександр Кривенко. 2013

+380 63 241-36-81 

Комментариев нет:

Отправить комментарий