вторник, 22 января 2013 г.

Інформаційне ошуканство (Синдром фаворитизму в Нацкомфінпослуг. Продовження)

Інформаційне ошуканство / Синдром фаворитизму в Нацкомфінпослуг, або як захистити вкладників кредитних спілок від подвійного ошуканства?
© Олександр Кривенко. 2013
На фото:  Володимир Стадник
Свого часу в інтерв’ю[2] авторові цих рядків, яке було оприлюднене[3], черкаський правозахисник Володимир Стадник повідомив такі нюанси про свого тезку – вище згаданого пана Бондаря:
Цей імітатор благодійництва та захисту громадян спеціально приїздив у Черкаси, багато розпитував мене про специфіку ринку кредитної кооперації, особливо тієї частини, яка має труднощі з поверненням коштів своїм членам. Він, нажаль, вліз у моє довір’я.
Тут доречно зауважити, що одним із прийомів, яким користується Володимир Бондар для отримання зиску від певної спільноти вкладників, є примітивна інформаційна підтримка останньої з його боку як газетяра.
Практичні поради споживачам фінансових послуг, які В.Бондар дає на шпальтах свого видання «Взаємодопомога», не витримують жодної критики та насправді є шарлатанством. 
Якось він буцімто «на прохання вкладників» надрукував так званий зразок цивільного позову потерпілого громадянина до певної кредитівки. Уявіть собі, цей «бланк» містив лише 4 (!) рядка тексту і не відповідав вимогам до форми та змісту такого виду документа, передбаченим статтею 119 Цивільного процесуального Кодексу України[4].
Як банальний шулер, пан Бондар грає на невмінні людей відрізнити справжніх журналістів і правозахисників від удаваних, вводячи людей в оману стосовно своїх реальних цілей.
На жаль, навіть виявивши гнилу сутність горе-благодійника, люди не завжди готові припинити стосунки з Володимир Бондар, бо помилково вважають їх містком на шляху до повернення своїх кревних і легковажно надають цьому пройдисвіту свої персональні дані.
Насправді ця інформація так званому благодійнику потрібна не для захисту ошуканих вкладників кредитних спілок, – розмірковує згаданий вище громадський діяч із Черкас Володимир Стадник, – а для імітації здатності допомогти цим людям, звісно, з користю для себе. Одержавши необхідні дані, Бондар не гребує займатись нахабним посередництвом між членами певної фінустанови, яке полягає в тому, щоб отримати від позичальника гроші, які той винен спілці, левову частку цих коштів залишити собі, а крихти віддати вкладнику під розписку, що останній не має жодних претензій до кредитівки.
Зловживаючи довірою людей: окремих активістів, ініціативних груп і об’єднань громадян, потерпілих від оборудок псевдофінансистів, що, як правило, не мають власних медіа-ресурсів і не спроможні самостійно та ефективно поширювати правду про свою діяльність, пан Бондар збирає інформацію про цих громадян, аби використати її як товар у стосунках із стурбованими своїм рейтингом політиками.
На жаль, не розгледівши ризиків від контактів з Володимиром Бондарем, лідери ошуканих вкладників кредитних спілок, буває, надають йому копії своїх листівок і звернень, якими і розбавляються опуси керівника названого фонду у фактично належній йому так званій газеті «Взаємодопомога».
 Відсутня інформація про дату виходу газети «Взаємодопомога» в світ
Відсутня інформація про тираж часопису «Взаємодопомога» і про те, де він друкується, про засновників і редактора видання, про місце знаходження редакції та видавця газети
Між іншим, у часописі «Взаємодопомога» відсутня чітка інформація про дату виходу в світ, про тираж і про те, де він друкується, про засновників і редактора видання, про місце знаходження редакції та видавця газети.
Тож, як на мене, у компетентних органів є достатні підстави реалізувати стосовно медіа-рупора Володимира Бондаря припис статті 32 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні»[5], згідно з яким «розповсюдження продукції друкованого засобу масової інформації без вихідних даних забороняється».
Зміст та риторика авторських матеріалів пана Бондаря у часописі «Взаємодопомога» дуже співзвучні вже розвінчаному ось тут[6] міфу про те, що буцімто винуватцем негараздів купки аутсайдерів вітчизняного кредитно-кооперативного руху є виключно держава.
До речі, зверніть увагу, завзятому демагогу Володимиру Бондарю наче хтось очі, вуха та рота затулив, щоби не реагувати на факти, які викривають оборудки конкретних ділків від кредитної кооперації. Мова йде, насамперед, про співавторів згаданого міфу – фактичних керманичів нині вже неплатоспроможних фінансових інституцій, насамперед, таких як Андрій Азаров (кредитна спілка «Перше кредитне товариство» (КС «ПКТ») [7] , м. Одеса); Ростислав Гайдаєнко (Всеукраїнська об’єднана кредитна спілка «Сузір’я» [8], м. Київ); Геннадій Мельниченко (кредитна спілка «Альянс» (КС «Альянс»)[9] , м. Черкаси).
Їхніми поплічниками у поширенні байки, покликаної відвернути увагу людей від справжніх спричинителів їхніх бід, також стали штрейкбрехер із лав ошуканих спілчан Віктор Пилипенко[10], лідер комуністів Черкащини Віктор Роєнко[11] плюс голова наглядової ради Всеукраїнської асоціації кредитних спілок військовослужбовців та працівників силових відомств (ВАКСВУ)[12] Олег Гук[13], справжня сутність яких викрита ось тут[14], тут[15] і тут[16].
Фактично Володимир Бондар солідаризувався з усією цією зграєю з дезінформаційної обробки суспільства.
Далі буде[17]
Постійне посилання: http://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_22.html
© Олександр Кривенко. 2013
+380 63 241-36-81
akryvenko64@gmail.com
http://a-kryvenko.blogspot.com/


[7] Єдиний державний реєстр, http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html Ідентифікаційний код юридичної особи 23212644; Комплексна інформаційна система Держфінпослуг http://kis.nfp.gov.ua/, Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ 23212644; http://kis.nfp.gov.ua/Home/SrchViewIMDetail/20000047130
[8] Єдиний державний реєстр, http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html Ідентифікаційний код юридичної особи 25881964; http://217.76.195.214/Home/SrchViewIMDetail/20000036058
[9] 2013100301.CU Alians.reesstrDFP.doc Джерело: http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html Код ЄДРПОУ 25770354; http://217.76.195.214/Home/SrchViewIMDetail/20000083115 ;
[12] http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html Ідентифікаційний код юридичної особи 26547486

Комментариев нет:

Отправить комментарий