четверг, 24 января 2013 г.

Вовки в овечій шкірі... (Синдром фаворитизму в Нацкомфінпослуг. Продовження)

Вовки в овечій шкурі, або Повз судноплавні ріки / Синдром фаворитизму в Нацкомфінпослуг, або як захистити вкладників кредитних спілок від подвійного ошуканства?
© Олександр Кривенко. 2013


На фото: Володимир Литвин
Ділкам від кредитної кооперації дуже до вподоби надягати на себе маски лідерів руху на захист постраждалих спілчан, особливо в періоди політичних виборів в нашій країні, адже, «підтанцьовуючи», наприклад, кандидатам в Президенти України (таким, як, зокрема, Володимир Литвин (подробиці – ось тут [2])), на цій темі можна не тільки добряче попіаритися та й, імовірно, грошенят підзаробити, але й проштовхнути в інформаційне середовище оманливі ідеї.
На фото: Володимир Стадник
Саме Володимир Бондар, разом із своїми соратниками горе-кооператорами Ростиславом Гайдаєнком і Геннадієм Мельниченком[3] постійно вводять в оману вкладників збанкрутілих кредитних спілок, – свідчить черкаський правозахисник Володимир Стадник– Ці ділки, маніпулюючи проблемами спілчан, інспірували проведення від імені останніх політичних акцій під час останньої президентської передвиборної кампанії. На цьому тлі заклики псевдоблагодійника В.Бондаря про «недопущення політичних спекуляцій серед постраждалих вкладників» є блюзнірством.


Варто нагадати і про небезпечні, на щастя, безуспішні лобістські потуги Володимира Бондаря із поплічниками[4], які мали на меті ще руками Держфінпослуг на чолі з Василем Волгою надати особливі повноваження Всеукраїнській асоціації кредитних спілок військовослужбовців та працівників силових відомств (ВАКСВУ)[5] (об’єднує переважно кредитівки, що давно на ладан дихають), керівником якої є Ростислав Гайдаєнко, а членом правління – Геннадій Мельниченко. Одну із ключових ролей у ВАКСВУ[6] грає збанкрутіла кредитна спілки «Перше кредитне товариство» (м. Одеса)[7], фактичним керманичем якої є Андрій Азаров[8], детальніше про витівки якого читайте, будь ласка, ось тут[9].


На фото: Сергій Гончаренко
За словами[10] голови правління Харківської обласної кредитної спілки «Слобожанська»[11] Сергія Гончаренка, на той час ВАКСВУ перетворилася на організацію, яка має сумнівні пріоритети, використовує недоброчесні засоби для досягнення егоїстичної мети її керівництва на чолі з Р.Гайдаєнком
Саме очолювана паном Гайдаєнком Всеукраїнська об’єднана кредитна спілка «Сузір’я»[12] ошукала на великі гроші низку кредитівок-своїх членів (детальніше про це читайте, будь ласка, у главах 7[13] та 8[14] статті «Оберіг кредитної кооперації: міфи та реальність…»[15]).
Натомість Володимир Бондар і нині активно культивує дезінформаційні акції, «батьками» яких є Андрій Азаров, Ростислав Гайдаєнко та Геннадій Мельниченко»[16]. Останні, вочевидь, і досі прагнуть, свідомо перебільшуючи масштаби проблем вкладників неплатоспроможних кредитних спілок, нав’язати владі свої псевдоініціативи щодо рефінансування кредитівок через контрольовані ними структури, щоб у такий спосіб: а) видурити собі величезні бюджетні кошти; б) перекласти на державу, закони та кризу особисту відповідальність за неповернення спілчанам грошей.
На фото:  Андрій Стасевський
Нацкомфінпослуг було поінформовано про підводні камені в кредитно-кооперативному річищі, закладені згаданими вище та іншими особами. Його керівник Андрій Стасевський, дякуючи при нагоді експертам за їхню «активну і конструктивну позицію» (прецедент – ось тут[17]), враховувати її у роботі відомства, схоже, не квапиться.


Це, насамперед, стосується проблеми ошуканих спілчан. Прикметно, що у громадськості здорових ініціатив із її розв’язання ніколи не бракувало.


Так, наприклад, згідно з резолюцією Другого всеукраїнського з’їзду споживачів фінансових послуг від 20 липня 2012 року[18] (в роботі якого, до речі, брав участь і представник профільного регулятора), його делегати закликали Президента України надати доручення Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, у найкоротші терміни (1) розпочати формування загальнонаціонального реєстру ошуканих вкладників кредитних спілок, (2) відновити у Державному реєстрі фінансових установ інформацію про кредитні спілки, у яких залишається фактична заборгованість перед членами за їх вкладами, та (3) провести повну інвентаризацію поточного стану справ із наявними у таких кредитних спілках активами та зобов’язаннями.


Однак схоже на те, що тоді у відомстві пана Стасевського і пальцем не поворухнули, щоб спонукати главу держави до видання певного розпорядження, та виконати волю поважного зібрання.


Маю наголосити, що на тлі ігнорування конструктивної позиції представників реальних кредитно-кооперативного та правозахисного середовищ загравання профільного регулятора з особами, які мають сумнівну репутацію на ринку кредитної кооперації та правозахисту, чого путнього не призвело. Врешті-решт, ці стосунки породили конфлікти, про наслідки найскандальнішого з яких ідеться у статті «Кому не йметься дістати влади…» [19].
Далі буде[20]
Постійне посилання: http://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_24.html

© Олександр Кривенко. 2013
+380 63 241-36-81
akryvenko64@gmail.com
http://a-kryvenko.blogspot.com/








[5] http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html Код ЄДРПОУ 26547486

[6] http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html Код ЄДРПОУ 26547486






[12] http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html Код ЄДРПОУ 25881964





[17] http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/08/blog-post.html Андрій Стасевський - журналісту: "Ваше розслідування буде відпрацьовано!" Онлайн-конференція з головою Нацкомфінуслуг Андрієм Стасевським (Витяг) від 15.08.2012



Комментариев нет:

Отправить комментарий