среда, 23 января 2013 г.

Пустіть козла в огород (Синдром фаворитизму в Нацкомфінпослуг. Продовження)

Пустіть козла в огород / Синдром фаворитизму в Нацкомфінпослуг, або як захистити вкладників кредитних спілок від подвійного ошуканства?
© Олександр Кривенко. 2013


На фото: Василь Волга
Восени 2010 року Володимир Бондар від сумнівного заробітчанства на посередницькій ниві між позичальниками та вкладниками кредитних спілок перейшов на рейки біль масштабної омани. 
Як тільки бацили фаворитизму оселились в казенному приміщенні столиці, що на вулиці Грінченка, 3[2], Держфінпослуг на чолі з Василем Волгою підписала Меморандум про співпрацю та громадське партнерство [3] з Координаційним комітетом благодійного фонду «Взаємодопомога» – бутафорного утворення, керованого, звісно, паном Бондарем [4].

Класичні кредитні спілки, справжні експерти у царині права та фінансових послуг, цей факт сприйняли із обуренням на кшталт «пустили козла в огород». Не дивно, що жодний пункт щойно згаданого документика не був реалізований в інтересах вкладників кредитівок, бо візаві Держфінпослуг насправді й не мав цього на меті.

Шарлатани ж добряче використали названу подію.

На фото:  Володимир Бондар
На тому Меморандумі ще й чорнила не висохли, як Володимир Бондар, наслідуючи легендарного Остапа Бендера, запросив[5] обраних ним очільників «відносно невеликої кількості кредитних спілок[6]» - тих, що буцімто мають «інвестиційну привабливість, багаторічну присутність на ринку та добру репутацію керівництва серед вкладників» зібратись 24.09.2010 р. в столичний Будинок профспілок на ексклюзивну «нараду» за участю керманичів Держфінпослуг і представників БФ «Взаємодопомога». Для маскування тієї зустрічі під шляхетну подію були визначені[7] такі її цілі: «підготовка до всеукраїнської конференції вкладників кредитних спілок у м. Черкаси»; «обговорення концепції розвитку та оздоровлення кредитної кооперації» та – увага! – визначення «алгоритмів взаємодії ринку із Держфінпослуг».

Під останньою фразою насправді закамуфльовано прагнення авторів анонсу до сумнівного посередництва з корупційним присмаком між регулятором і кредитівками у вирішенні потреб останніх, насамперед, в ліцензуванні. Яскравим прикладом тому є «листи щастя»[8], отримані в тому ж 2010 році деякими кредитними спілками від БФ «Взаємодопомога» та від ВАКСВУ, в яких відправники обіцяли отримувачам забезпечити певні преференції у стосунках з Держфінпослуг[9] (подробиці, будь ласка, тут[10]).

Інша пікантність пропозиції взяти участь у  вище згаданій вересневій «нараді» полягає в тому, що усім запрошеним пропонувалось контактувати за номером телефону (не стаціонарного, як годиться для заходів подібного рівня, а мобільного!) з утаємниченням, кому він належить. 
На фото: Геннадій Мельниченко
Як виявилось, секретним зв’язковим пана Бондаря був сумнозвісний Мельниченко Геннадій Петрович[11] – голова правління кредитної спілки «Альянс»[12] (м. Черкаси), яка, зверніть увагу, вже на той час заборгувала багато грошей своїм членам, що не стидаються називати Мельниченка хапугою та шахраєм. (Подробиці про порушення прав членів цієї кредитівки її керівником і його дезінформаційні оборудки читайте, будь ласка, в главах 9[13] та 10[14] статті «Оберіг кредитної кооперації: міфи та реальність…»[15]).

Однак, провальне та, вочевидь, зловмисницьке управлінні спілкою «Альянс»[16] не завадило пану Мельниченку взяти участь у київському зібранні «авторитетних серед вкладників керівників інвестиційно привабливих кредитних спілок». Понад те, згодом він у тандемі з паном Бондарем виявився  співорганізатором наступного за київським черкаського заходу, який, згідно з резолюцією [17], було на ходу цинічно названо «конференцією постраждалих вкладників кредитівок»!
 Далі буде[18]
Постійне посилання: http://a-kryvenko.blogspot.com/2013/01/blog-post_23.html

© Олександр Кривенко. 2013
+380 63 241-36-81
akryvenko64@gmail.com
http://a-kryvenko.blogspot.com/





[4] http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html Код ЄДРПОУ 36382722


[6] Тут і далі виділено мною. – Автор












Комментариев нет:

Отправить комментарий