понедельник, 11 февраля 2013 г.

Думка фахівців (Синдром фаворитизму в Нацкомфінпослуг. Продовження)

Думка фахівців / Синдром фаворитизму в Нацкомфінпослуг, або як захистити вкладників кредитних спілок від подвійного ошуканства?
© Олександр Кривенко. 2013
На фото: В.Волковська
«Учасники ринку підтримують ініціативу Нацкомфінпослуг[2] щодо створення списку вкладників існуючих на сьогодні неплатоспроможних кредитних спілок», – заявили[3] 21 листопада 2012 року Всеукраїнська асоціація кредитних спілок (ВАКС)[4] і Національна асоціація кредитних спілок України (НАКСУ)[5].
Це цитата із спільного листа[6], присвяченого реформуванню системи кредитної кооперації, з яким Вікторія Волковська та Петро Козинець –
президенти щойно згаданих професійних об’єднань республіканського масштабу, єдино діючих на теренах країни, звернулись до Адміністрації глави держави, профільного парламентського комітету, а також до Національного банку України та Нацкомфінпослуг.
На фото: П.Козинець
На думку[7] цих реформаторів, на захист прав та інтересів громадянина, який, на жаль, не має доступу до своїх депозитних грошей в кредитівках, необхідно запровадити державний механізм компенсації у сумі, що не перевищує 25 тисяч гривень його вкладу в кожній спілці. Пропонується зазначені кошти в подальшому відшкодовувати за рахунок наявних активів цих фінансових установ, а також шляхом стягнення з посадових осіб певних кредитних спілок, діяннями яких спричинені відповідні збитки та втрати. Автори звернення наголошують, що неплатоспроможні кредитівки необхідно примусово ліквідувати, але тільки після здійснення наведених заходів.
Необхідно покласти край традиції виключення регулятором за формальною ознакою з Державного реєстру фінансових установ інформації про проблемні чи неплатоспроможні кредитні спілки до моменту завершення процесу їх санації чи виведення з ринку, вважають[8] названі експерти.
Вікторія Волковська та Петро Козинець упевнені[9], що процедури припинення кредитівок, не здатних виконувати свої зобов’язання перед спілчанами, мають слугувати, насамперед, безумовному захисту інтересів вкладників та недопущенню негативних наслідків для діяльності інших учасників кредитно-кооперативного руху.
Постійне посилання: http://a-kryvenko.blogspot.com/2013/02/blog-post_11.html
© Олександр Кривенко. 2013
+380 63 241-36-81
akryvenko64@gmail.com
http://a-kryvenko.blogspot.com/

Комментариев нет:

Отправить комментарий