среда, 15 августа 2012 г.

Андрій Стасевський - журналісту: Ваше розслідування буде відпрацьовано!

15.08.2012
Онлайн-конференція з головою Нацкомфінуслуг Андрієм Стасевським (Витяг)
 
На фото: О.Кривенко
Олександр Кривенко, юрист, журналіст 
Доброго дня, Андрію Леонідовичу!
Оцініть, будь ласка, стан заборгованості проблемних кредитних спілок (таких як, "Український фінансовий союз", "Перше кредитне товариство" (Одеса); "Сузір'я" (Київ), "Альянс" (Черкаси)) перед їх членами: кількість названих фінустанов, обсяг боргу та кількість потерпілих вкладників; роль Держфінпослуг та Нацкомфінпослуг, а також Уряду і Парламенту у вирішенні цієї проблеми, а також дайте відповідь стосовно трьох перерахованих вище спілок. Які результати виконання державою рекомендацій відомого Вам Звіту ТСК 2010 року? Чи існують перспективи рефінансування КС, компенсації недоступних вкладів? Як Ваше ставлення до спекуляцій на цій проблемі з боку ділків від кредитної кооперації, псевдозахисників та окремих політичних сил?
Детальніший матеріал по цих питаннях розміщено в матеріалах журналістського розслідування "Оберіг кредитної кооперації: міфи та реальність, або Розповідь про те, хто і як дбає про ошуканих членів кредитних спілок?"
(http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/07/blog-post_03.html) на блозі Олександра Кривенка.
http://a-kryvenko.blogspot.com/

Андрей Стасевский

А.Стасевський
Шановний Олександре, проблема, якої Ви торкнулися, є дуже важливою і наболілою, тож вирішувати її треба системно. Досвід роботи останніх трьох років говорить про неможливість її часткового розв’язання. Вирішувати питання потрібно комплексно, шляхом перегляду підходів у регулюванні нагляду за ринком кредитної кооперації, адже кредитні спілки, які залучають вклади населення, стикаються з тими ж ризиками, що й банківські установи. Вочевидь, механізми їх регулювання, так само як і механізми захисту вкладників, повинні бути гармонізовані з використанням підходів, які застосовуються в банківській системі; саме таке завдання поставлене Президентом перед Національним банком і Нацкомфінпослуг. Тому, в даний час експерти Нацкомфінпослуг спільно з фахівцями Національного банку готують відповідні законодавчі ініціативи.
Окрема подяка Вам, Олександре, за активну і конструктивну позицію. Я дам доручення найуважнішим чином відпрацювати матеріали Вашого журналістського розслідування.

Джерело: http://for-ua.com/online/211/ 
Олександр КРИВЕНКО,
akryvenko64@gmail.com, +380 63 241-36-81
© Олександр Кривенко 
+380 63 241-36-81
akryvenko64@gmail.com 
http://a-kryvenko.blogspot.com/
skype: kryvenko8 
Постійна адреса цієї статті: http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/08/blog-post.html
Copyright © 2011 – 2012 Олександр Кривенко.
Усі права захищені. Інформація на блозі http://a-kryvenko.blogspot.com/ є власністю Олександра Кривенка. Право власності охороняється законодавством України. Будь-яке копіювання, у тому числі окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук або будь-яке інше поширення інформації, яка міститься на блозі http://a-kryvenko.blogspot.com/, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з боку Олександра Кривенка.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий