четверг, 31 мая 2012 г.

Походеньки одного антиколектора. Продовження. (Правдошукач № 4-5 (42-43) від 31.05.2012)

31.05.2012
Шановні читачі! 
31 березня 2012 року газета «Правдошукач» розпочала друк матеріалів журналістського розслідування Олександра Кривенка «Походеньки одного антиколектора». 
Тут друкується друга частина статті. Продовження читайте в наступних числах видання. 
Олександр Кривенко. Походеньки одного антиколектора // Всеукраїнська незалежна газета «Правдошукач», № 4-5 (42-43) від 31 травня 2012 року. С. 7. 
43-річний Федір Олексюк закликає позичальників не повертати гроші банкам та кредитним спілкам, обіцяє боронити їх від фінансистів і колекторів, суддів і правоохоронців. Хто він: справжній рятівник громадян, що потрапили в скруту, чи ділок-лицедій, який на бідах людей будує власне благополуччя?
Показовою є історія стосунків мешканця смт Берегомет Вижницького району Чернівецької області Миколи Жабки з місцевим відділенням кредитної спілки «Альянс Україна» та маніпулювання ситуацією Ф.Олексюком.
5 січня 2009 року Вижницький райвідділ міліції відмовив в порушенні кримінальної справи за фактом вчинення 31.12.2008 р. самогубства Орисею Жабкою – мамою Миколи Жабки. Вже за місяць потому Федір Олексюк (який на той час, нагадую, як засуджений, але залишений на волі, відбував покарання за економічні та службові злочини) опублікував у Чернівецькій газеті «Час» свою статтю, дав низку інтерв’ю та прес-конференцій про те, що нібито покійна наклала на себе руки через протиправні дії посадовців КС «Альянс Україна». Пізніше за настановами Ф.Олексюка з аналогічними заявами звернувся до правоохоронців та журналістів і сам Микола Жабка. В цих зверненнях повідомлялось, що: буцімто 10 липня 2008 року М. Жабка змушений був взяти в згаданій спілці кредит на суму 86 000 грн під заставу спільної з батьками квартири; нібито гроші він брав, щоби лікувати свою матір від ушкоджень, отриманих нею внаслідок ДТП, в яке Орися Жабка потрапила восени 2007 р.; буцімто фінансова криза підірвала платоспроможність Миколи Жабки, і тому він припинив розрахунки з кредитною спілкою «Альянс Україна»; нібито через погрози з боку цього кредитора відібрати у родини позичальника квартиру за невиконання ним своїх зобов’язань Орися Жабка вбила себе, про що вона повідомила у своїй передсмертній записці.
Ф. Олексюк та М. Жабка наголошували на тому, що в цьому самогубстві винні посадовці спілки. «Неправдивою та такою, що не має доказів в своє обґрунтування» назвали цю інформацію голова правління кредитної спілки «Альянс Україна» Наталія Солдатова та керівник її Чернівецького відділення Микола Сопіт, спираючись на факти, які знайшли своє підтвердження у висновках численних перевірок, здійснених правоохоронцями, а саме:
1) при подачі заяви про отримання коштів, при оформлені кредиту і застави позичальник і Орися Жабка, як один із заставодавців, не повідомляли про існуючі проблеми зі здоров’ям останньої та необхідність платного її лікування;
2) за даними МВС у 2007 – 2008 рр. на території Вижницького району ДТП за участю Жабки О. О. не було (на думку дільничного інспектора Р., Микола Жабка спекулює на самогубстві своєї матері);
3) прострочення виконання своїх зобов’язань Миколою Жабкою не було спричинено настанням фінансової кризи, бо після отримання кредиту в спілці 10 липня 2008 року позичальник не здійснив жодного платежу;
4) боржник жодного разу не звернувся до КС «Альянс Україна» з клопотанням про перенесення строків платежів, повернення кредиту чи сплати відсотків, як це передбачено договором кредиту. Він не зробив цього, навіть отримавши листи спілки з повідомленням, що у разі добровільної сплати сума пені може бути зменшена;
5) погроз з боку працівників кредитної спілки «Альянс Україна» позичальник М.Жабка та його матір ніколи не отримували;
6) в дійсності у тексті передсмертної записки О.Жабки відсутні посилання на кредит та борги її сина спілці;
7) у своїх поясненнях працівнику відділу карного розшуку відразу після смерті матері Микола Жабка заявив: «Я не знаю, що могло прийти в голову моїй матері, причин для такого вчинку у неї не було».
Доречно повідомити, що 25 березня 2009 року Всеукраїнська асоціація кредитних спілок у відкритому зверненні до Генпрокуратури та СБУ чітко заявила, що Ф.Олексюком «була свідомо публічно фальсифікована історія взаємовідносин гр. М. Жабки та членів його родини із кредитною спілкою «Альянс Україна»».
Видається, що цих аргументів достатньо, щоби знайти ознаки шахрайства в діях Ф. Олексюка та М. Жабки.
Олександр КРИВЕНКО,
akryvenko64@gmail.com, +380 63 241-36-81
Олександр Кривенко. Походеньки одного антиколектора // Всеукраїнська незалежна газета «Правдошукач», № 4-5 (42-43) від 31 травня 2012 року. С. 7. 
Згодом з цією статею можна буде ознайомитись на сайті видання: http://truth.in.ua/.
Копія цього матеріалу також розміщена на Блозі Олександра Кривенка http://a-kryvenko.blogspot.com/ за постійною адресою: http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/05/4-5-42-43-31052012.html
Примітка: 31 березня 2012 року газета «Правдошукач» розпочала друк матеріалів журналістського розслідування Олександра Кривенка «Походеньки одногоантиколектора». Продовження читайте тут та в наступних числах видання.
Повний текст названого розслідування оприлюднений також на Блозі Олександра Кривенка http://a-kryvenko.blogspot.com/ за постійними адресами: http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/02/1.html; http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/02/2-2.html; http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/02/3-3.html; http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/03/ps.html
© Олександр Кривенко 
+380 63 241-36-81
akryvenko64@gmail.com 
http://a-kryvenko.blogspot.com/
skype: kryvenko8 
Постійна адреса цієї статті
Copyright © 2011 – 2012 Олександр Кривенко.
Усі права захищені. Інформація на блозі http://a-kryvenko.blogspot.com/ є власністю Олександра Кривенка. Право власності охороняється законодавством України. Будь-яке копіювання, у тому числі окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук або будь-яке інше поширення інформації, яка міститься на блозі http://a-kryvenko.blogspot.com/, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з боку Олександра Кривенка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий