суббота, 31 марта 2012 г.

Походеньки одного антиколектора (Правдошукач № 3 (41) від 31.03.2012)

Шановні читачі! 
31 березня 2012 року газета «Правдошукач» розпочала друк матеріалів журналістського розслідування Олександра Кривенка «Походеньки одного антиколектора».  
Продовження читайте в наступних числах видання. 
Олександр Кривенко. Походеньки одного антиколектора // Всеукраїнська незалежна газета «Правдошукач», № 3 (41) від 31 березня 2012 року. С. 2.
Бездоганна репутація необхідна для діяльності шахраїв.
(Агата Крісті, “Смерть у хмарах”)
43-річний Федір Олексюк закликає позичальників не повертати гроші банкам та кредитним спілкам, обіцяє боронити їх від фінансистів і колекторів, суддів і правоохоронців. Хто він: справжній рятівник громадян, що потрапили в скруту, чи ділок-лицедій, який на бідах людей будує власне благополуччя? Я вирішив у цьому розібратись.
У публічних виступах Федір Олексюк проголошує себе успішним підприємцем. Однак моніторинг рішень судів показує, що засновані та керовані ним компанії (ТОВ «Тадей», ТОВ «СП Прикарпаттара-Інвест», ПП «Князєв і компанія», Українсько-чеське СП «Карпати-Моравія», ПП «ЮОАК «Ваша надія») завинили державі, юридичним і фізичним особам понад 1,6 млн грн. Усі ці фірми, крім останньої, збанкрутували.
19.01.2000 р. банк «Аваль» надав СП «Прикарпаттара-Інвест» кредит на суму 100 000 грн. під заставу. Олексюк, як генеральний директор, підписав договір застави. Коли кредит не був виплачений, у банку з’ясували, що вартість заставного майна завищена шляхом надання «лівих» накладних.
6.05.2000 р. так само у шахрайський спосіб Федір разом з керованими ним спільниками видурив в «Укрсоцбанку» ще 100 000 грн. кредитних коштів для фактично контрольованої Олексюком агропромислової фірми «Синтез». Майже усі позичені гроші зловмисники використали не на весняно-польові роботи, як передбачалось договором, а на власні потреби. Крім того, більшість заставного майна злочинці неправомірно, без згоди кредитора, реалізували.
27.12.2006р. вироком Апеляційного суду Івано- Франківської області Федір Олексюк був засуджений на 5 років позбавлення волі умовно із забороною на 3 роки обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно- розпорядчих функцій.
Федір Олексюк обліпив себе дуже цікавими титулами: «голова координаційної ради антиколекторів та правозахисників «Ваша Надія»; «голова координаційної ради асоціації антиколекторів та правозахисників «Ваша Надія»; «голова асоціації антиколекторів та правозахисників «Ваша Надія»; «голова всеукраїнської асоціації антиколекторів та правозахисників «Ваша Надія»; адвокат; адвокат громадської організації «Вір у Бога і свої сили», «засновник і керівник першої антиколекторної компанії «Ваша надія» тощо.
Як з’ясувалось, Ф.Олексюк, згідно з наданою власноруч до ЦВК інформацією про себе, має лише середню спеціальну освіту. Не здобувши взагалі жодної вищої освіти, а тим паче юридичної, впродовж понад трьох років цей самозванець імітує захист прав та свобод позичальників, здійснення представництва їх законних інтересів і надання їм іншої юридичної допомоги та публічно іменує себе адвокатом.
Так зване антиколекторство у виконанні Федора Олексюка – це тільки гасла та заклики бойкотувати діяльність банківської системи та системи кредитної кооперації. Жодного прецеденту, в якому він реально би захистив позичальників від стягувачів боргів, знайти не вдалось. Потрапивши до рук псевдозахисника, добросовісні позичальники, які щиро бажають повернути кошти кредиторам та потребують фахових консультацій, значно погіршують свою кредитну історію. А несумлінним позичальникам він безуспішно, хоч і шумно “допомагає“ уникнути відповідальності за правопорушення.
Олександр КРИВЕНКО,
akryvenko64@gmail.com, +380 63 241-36-81
Олександр Кривенко. Походеньки одногоантиколектора // Всеукраїнська незалежна газета «Правдошукач», № 3 (41) від 31 березня 2012 року. С. 2. 
Згодом з цією статею можна буде ознайомитись на сайті видання: http://truth.in.ua/.
Копія цього матеріалу також розміщена на Блозі Олександра Кривенка http://a-kryvenko.blogspot.com/ за постійною адресою: http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/03/normal-0-false-false-false.html
Примітка: 31 березня 2012 року газета «Правдошукач» розпочала друк матеріалів журналістського розслідування Олександра Кривенка «Походеньки одногоантиколектора». Продовження читайте в наступних числах видання.
Повний текст названого розслідування оприлюднений також на Блозі Олександра Кривенка http://a-kryvenko.blogspot.com/ за постійними адресами: http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/02/1.html; http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/02/2-2.html; http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/02/3-3.html; http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/03/ps.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий