понедельник, 7 мая 2012 г.

Нацкомфінпослуг за дипломатію заради реформ?


Голова Нацкомфінпослуг Андрій Стасевський
Ми рішучі та відкриті до діалогу з кожним, хто працює на «покращення діяльності суб'єктів ринку кредитної кооперації», – такою тезою можна узагальнити відповідь Нацкомфінпослуг громадській організації «Досить нас дурити» на лист останньої,  який викриває сумнівну репутацію певного візаві держрегулятора?
© Олександр Кривенко
+380 63 241-36-81
akryvenko64@gmail.com
http://a-kryvenko.blogspot.com/
 27 квітня 2012 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), дала, зрозуміти Черкаському обласному громадськом об'єднанню «Досить нас дурити», що не має упереджень «у спілкуванні з представниками кредитних спілок та/або благодійними фондами, котрі займаються питаннями покращення діяльності суб'єктів ринку кредитної кооперації». Нагадаю, 28 березня 2012 року голова названого неурядового об'єднання Володимир Стадник у письмовому зверненні, адресованому особисто керівнику зазначеного відомства Андрію Стасевському, підддав критиці зустріч останнього з Президентом благодійного фонду «Взаємодопомога» Володимиром Бондарем
Посилаючись на конкретні факти, пан Стадник вважає, що державному регулятору «досить співпрацювати з шахраями, які тільки сприяють кризі на ринку кредитної кооперації» і закликав пана Стасевського до «обачності у виборі партнерів по здійсненню тих чи інших проектів на ринку кредитних спілок». «Від цього значною мірою залежатиме ділова репутація та ефективність подальшої діяльності Нацкомфінпослуг у справі практичного вирішення проблеми ошуканих вкладників низки кредитних спілок та притягнення до передбаченої законом відповідальності керівників таких структур», – наголосив громадський діяч. 
Ось яку відповідь він отримав:


 
085057
НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, 
ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ РИНКІВ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ (НАЦКОМФІНПОСЛУГ)



01001, м, Київ, вул. Б. Грінченка, 3, тел. 234-02-24, факс 235-77-51, Код ЄДРПОУ 38062828


27.04.12 № 898/15-11 На № 

Черкаське обласне 
громадське об'єднання  
«Досить нас дурити»
пров. Чайковського, буд. 6 
м. Черкаси, 18028

Про результати 
розгляду звернення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (надалі – Нацкомфінпослуг), розглянула ваші звернення, що надійшли з Секретаріату Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури Україні та безпосередньо до Нацкомфінпослуг, стосовно взаємодії з представниками ринку кредитної кооперації і благодійними організаціями та в межах компетенції повідомляє наступне.
Нацкомфінпослуг не є упередженою у спілкуванні з представниками кредитних спілок та/або благодійними фондами, котрі займаються питаннями покращення діяльності суб'єктів ринку кредитної кооперації.
Оскільки ситуація, що склалася на ринку кредитної кооперації потребує рішучих дій з боку державної влади, відповідно до Указу Президента України від 12.03.12 №187/2012 «Про Національний план дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», Нацкомфінпослуг розробляє нормативну базу, згідно якої буде поліпшений захист клієнтів фінансових установ та буде створено систему гарантування вкладів членів фінансових організацій.
На останку повідомляємо, шо у разі наявності конкретних пропозицій щодо поліпшення діяльності кредитних спілок, представники Нацкомфінпослуг готові до офіційної зустрічі у заздалегідь погоджений час та місце зустрічі.
Голова А. Стасевський 
Готував Мосціпан 235 5036

Зауважу лише, що жодного повідомлення у пресі про реалізацію бодай однієї з практичних домовленостей між Нацкомфінпослуг та Благодійним фондом «Взаємодопомога», досягнутих під час зустрічі їх керівників, досі немає.


© Олександр Кривенко
+380 63 241-36-81
akryvenko64@gmail.com
Постійна адреса статті:http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/05/blog-post_07.html







Комментариев нет:

Отправить комментарий