среда, 28 марта 2012 г.

Відспіваний благодійник... P.S. На ловця й звір біжить



Журналістське розслідування Олександра Кривенка

Бездоганна репутація необхідна для діяльності шахраїв.
(Агата Крісті. Смерть у хмарах. 1935 р.)

43-річний Федір Олексюк, який сам у боргах, як у шовках, закликає позичальників не повертати гроші банкам та кредитним спілкам, обіцяє боронити їх від фінансистів і колекторів, суддів і правоохоронців. Хто він: справжній рятівник громадян, що потрапили в скруту, чи ділок-лицедій, який на бідах останніх будує власне благополуччя? Я вирішив у цьому розібратись.
+380 63 241-36-81 
21 лютого 2012 року

Постскриптум   
На ловця й звір біжить
 (Стаття розміщена тут: 
частина 1; частина 2; частина 3 )

Федір Олексюк бездоказово назвав це журналістське розслідування замовним, бо, бачте, його «люди, які працюють в Інтернеті», повідомили, що нібито «інформація кидалася з ресурсів банківських і колекторських». Тоді я поставив нашому «герою» декілька ключових запитань: про його конфлікти із законом; про судимість та про ефективність для позичальників так званого антиколекторства у його виконанні.
Ось, як вивертався Федір Олексюк:
На фото: Федір Олексюк
Що стосується мого конфлікту з правоохоронними органами, у мене сьогодні коло хати дєжурить машина. У мене хочуть забрати квартиру, бо я такий само позичальник, як і ви. Сьогодні провіряють діяльність моїх організацій за три останні роки перед антиколекторством. Мені докладують, що міліція прямо-таки тисне, що пишіть на Федора Олексюка інформацію. В 2000-му році мене арештували. Але арештували саме тому, що я написав книжку, яка вийшла в березні, а у вересні у мене почалися проблеми, які були сім років. Хотіли організовану злочинну групу мені приписати. Два рази моя справа була у Верховному суді, і нічим не закінчилось, бо не знайшлося, чим зачепити, щоб дати умовно. Все це скінчилось. Я для того і пішов у правозахист, щоби захистити себе, свою сім’ю і інших. Що стосується клієнтів, помогли чи не помогли, назвіть хоть одну особу, яка втратила майно, звернувшись до нас, і я замовчу. Виграти справи в судах не можна тому, що Вищий спеціалізований суд прийняв рішення, яке перешкоджає цьому.
Така відповідь, мабуть, здатна розчулити кожного, кому не важливо, чи має вона документи, або інші докази на підтвердження своєї об’єктивності. На таких людей і розраховує Федір Олексюк, будуючи собі фіктивний імідж дисидента-правозахисника, який нібито страждає від переслідувань за вільнодумство та від недолугого судочинства.
Однак шила у мішку не приховаєш.
По-перше, твір, через який буцімто Ф.Олексюк зазнав утисків, згадується в матеріалах кримінальної справи № 1-2 2006р. у зовсім іншому контексті: як частина шахрайських дій з кредитними коштами, які 06.05.2000р. були отримані контрольованою ним фірмою «Синтез» в Івано-Франківській обласній дирекції «Укрсоцбанк» для проведення весняно-польових робіт. Суд встановив, що значна частина цих грошей була використана не за цільовим призначенням, у тому числі 12.05.2000р. 10 000 грн. незаконно перераховано підприємству «Стрім ЛТД» (м. Львів) саме на видання книги «Крик душі». Це один із епізодів злочину, за вчинення якого з 4.08. по 6.08.2002 р. (а не у вересні 2000 р., як каже тепер горе-антиколектор) він був затриманий, а 27.12.2006р. засуджений на 5 років позбавлення волі.
По-друге, вирок Федору Олексюку не був скасований, злодій відбув свій строк від дзвінка до дзвінка. Додатковим доказом тому є постанова Косівського районного суду Івано-Франківської області від 10.02.2009р. Цим рішенням, як видається, суто формально Олексюк Федір Юрійович був визнаний таким, що виправився і звільнений від покарання, яке він відбував умовно.
По-третє, рішенням Першотравневого районного суду м. Чернівці від 3 грудня 2010 р. на квартиру Миколи Жабки, недобросовісного позичальника кредитної спілки «Альянс Україна» та клієнта Федора Олексюка, звернено стягнення. Таким є фінал невдалих спроб спілчанина за «допомогою» свого представника поширити неправдиву інформацію про нібито скоєння злочину посадовими особами кредитора, аби уникнути цивільної відповідальності за неповернення позичених коштів. Цей приклад розвінчує міф про якісь суцільні імунітетські здібності Ф.Олексюка та його структур щодо заставного майна позичальників, які порушують умови кредитних договорів.
Нарешті, зрозуміла роздратованість Ф.Олексюка рішенням Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 06 липня 2011 року, яким фактично було визнано правомірність кредитування банками клієнтів в іноземній валюті. Зрозуміло, за наявності такого вердикту псевдозахиснику значно важче дурити людей перспективою визнання кредитних договорів недійсними.
28 березня 2012 року
© Олександр Кривенко, фото автора
http://a-kryvenko.blogspot.com/
akryvenko64@gmail.com
+380 63 241-36-81 
Постійна адреса постскриптуму до статті: http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/03/ps.html
Усі частини статті - тут: Частина 1 Частина 2 Частина 3 Постскриптум
Примітки від 24.02.2012, 28.03.2012, 31.03.2012
Матеріали журналістського розслідування «Відспіваний благодійник чи захисник позичальників? Про походеньки одного антиколектора. Журналістське розслідування Олександра Кривенка» опубліковані з дозволу автора повністю та частково на шпальтах друкованих, Інтернет-видань, офіційних та приватних сайтів згідно з переліком:
1) Олександр Кривенко. Відспіваний благодійник чи захисник позичальників? Про походеньки одного антиколектора. // Прес-служба ПАТ «Укрсоцбанк». - 24 лютого 2012 року за адресою: http://www.unicredit.com.ua/news/view/372/
Копію цієї публікації розміщено також і на Блозі Олександра Кривенка http://a-kryvenko.blogspot.com/ за адресою: http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/02/blog-post.html2) Олександр Кривенко. Відспіваний благодійник чи захисник позичальників? Про походеньки одного антиколектора. Журналістське розслідування Олександра Кривенка у трьох частинах // Газета Портмоне www.portmone.name від 28 березня 2012 року за адресами:
Копії цих публікацій будуть розміщені також і на Блозі Олександра Кривенка http://a-kryvenko.blogspot.com/
3) Олександр Кривенко. Походеньки одногоантиколектора // Всеукраїнська незалежна газета «Правдошукач», № 3 (41) від 31 березня 2012 року. С. 2. 
Згодом з цією статею можна буде ознайомитись на сайті видання: http://truth.in.ua/. 
Копія цього матеріалу також розміщена на Блозі Олександра Кривенка http://a-kryvenko.blogspot.com/ за постійною адресою: http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/03/normal-0-false-false-false.html 
Шановні читачі! 31 березня 2012 року газета «Правдошукач» розпочала друк матеріалів журналістського розслідування Олександра Кривенка «Походеньки одного антиколектора». Продовження читайте в наступних числах видання.

Повний текст названого розслідування оприлюднений також на Блозі Олександра Кривенка http://a-kryvenko.blogspot.com/ за постійними адресами: http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/02/1.html; http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/02/2-2.html; http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/02/3-3.html; http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/03/ps.html

Copyright © 2011 – 2012 Олександр Кривенко.
Усі права захищені. Інформація на блозі http://a-kryvenko.blogspot.com/ є власністю Олександра Кривенка. Право власності охороняється законодавством України. Будь-яке копіювання, у тому числі окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук або будь-яке інше поширення інформації, яка міститься на блозі http://a-kryvenko.blogspot.com/, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з боку Олександра Кривенка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий