пятница, 24 февраля 2012 г.

Відспіваний благодійник чи захисник (Прес-служба ПАТ «Укрсоцбанк»)

Олександр Кривенко. Відспіваний благодійник чи захисник позичальників? Про походеньки одного антиколектора. // Прес-служба ПАТ «Укрсоцбанк». - 24 лютого 2012 року. Режим доступу: http://www.unicredit.com.ua/news/view/372/

Відспіваний благодійник чи захисник позичальників? Про походеньки одного антиколектора

24.02.2012
18 березня 2011 року господарський суд м. Києва відмовив в задоволенні позову фізичної особи-підприємця - клієнта ПП "ЮОАК "Ваша Надія" (керівник - Федір Олексюк) до ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" (далі - банк "Аваль") про визнання недійсним кредитного договору, за умовами якого 3.06.2008р. кредитор відкриває позичальнику 10-літню відновлювальну (револьверну) кредитну лінію на суму 250 000 доларів США, яка має бути повернута останнім до 02.06.2018р.

Голова ради Незалежної асоціації банків України, голова правління ПАТ "Укрсоцбанк" Борис Тимонькін
- Відносини позичальника з антиколектором нагадують мені таку звичайну ситуацію. Скажімо, замовник погодив з виконавцем обсяг та вартість ремонту квартири. Раптом виявляється, що і стелю потрібно вирівнювати, і плінтуси замінювати тощо. Як правило, кошторис зростає у 1,5 - 2 рази. Виходу немає, мусиш платити, і тоді усе нормально. Так само антиколектор спочатку отримує у позичальника, скажімо, 5 тисяч доларів, за представництво його інтересів у спорі з банком. Аж раптом виявляється, що однією судовою інстанцією справа не завершується, і на кожній з них ціна зростає вдвічі. Навіщо, питаю, людині, яка за 25 тисяч доларів, взятих у кредит, придбала автівку, витрачати ще стільки ж на примарні цілі? Звісно, якщо є нормальні резони, можна судитись, але не варто вдаватися до ідіотських приводів на кшталт: "я взяв валютний кредит, а він поза законом". Те саме стосується й спроб ошукати кредитора через поспішну реєстрацію фізичної особи-підприємця та імітацію банкрутства, бо насправді це фінансове шахрайство. Краще домовлятися з банками, шукати компроміси. Це значно дешевше.
Борис Тимонькін: 
- Не намагайтеся ошукати кредитора через поспішну реєстрацію фізичної особи-підприємця та імітацію банкрутства, бо це фінансове шахрайство 
Член ради Незалежної асоціації банків, голова правління АКБ "ПриватБанк" Олександр Дубілет
- Антиколекторська діяльність - це значною мірою шахрайська схема ділків, які хочуть видурити гроші у клієнтів банків. Існує практика, коли адвокати намагаються відтягнути погашення кредитів. Вони беруть за свої послуги чималі гроші, але я ще не бачив клієнта, якому така співпраця пішла би на користь. Не існує процедури, за якою можна було би через кредитні канікули або через затягування проблеми в судах отримати якісь вигоди. Замість того щоб використовувати ці кошти на погашення кредиту, люди витрачають їх марно, оскільки їхній борг від цього тільки зростає, накручуються штрафи, пені. У підсумку страждає той клієнт, який пішов на поводі антиколекторів. Ми виступаємо за цивілізований підхід з боку колекторів і проти того, щоб вони використовували якісь неправильні методи отримання боргів. Ми намагаємося контролювати цей процес і розуміємо, що навіть несумлінний позичальник - це все одно клієнт банку. З ним треба розмовляти гідно і шанобливо.

Дата: 2012.02.24 19:29
Джерело
: www.a-kryvenko.blogspot.com

ДОВІДКА

ПАТ «Укрсоцбанк», є учасником міжнародної Групи UniCredit. Банк було засновано у вересні 1990 року. Мережа банку налічує 428 відділень та 7 макрофілій. Персонал Банку налічує 8094 тис. осіб.

Фінансові показники за 4 квартал 2011 року (станом на 01.01.2012):

  • кредитний портфель — 37,251 млрд. грн.;
  • активи — 40,206 млрд. грн.;
  • обсяг коштів юридичних осіб на строкових і поточних рахунках — 7,024 млрд. грн.;
  • обсяг коштів фізичних осіб —10,683 млрд. грн.;
  • капітал — 6,607 млрд. грн.;
  • чистий прибуток Банку — 14,853 млн. грн.
Група UniCredit – лідер серед європейських фінансових установ, представлена на 50 ринках та у 22 країнах Європи, налічує понад 9578 відділень та більше ніж 162 000 співробітників.
З 1 вересня 2011 року ПАТ «Укрсоцбанк» здійснює свою діяльність на ринку України під торговою маркою "UniCredit Bank", зберігаючи при цьому своє юридичну назву - ПАТ «Укрсоцбанк».
Прес-служба ПАТ «Укрсоцбанк»
Телефон: 0 800 5000 20

Олександр Кривенко. Відспіваний благодійник чи захисник позичальників? Про походеньки одного антиколектора. // Прес-служба ПАТ «Укрсоцбанк». - 24 лютого 2012 року. Режим доступу: http://www.unicredit.com.ua/news/view/372/

Комментариев нет:

Отправить комментарий