четверг, 12 ноября 2015 г.

Визначено переможців Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» – 2015


(За матеріалами slg-coe.org.ua)
Цьогорічне змагання було проведено в Україні вже вчетверте і вже вдруге головним його організатором виступило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
Відбір кращих практик проводився за трьома напрямками: «Співробітництво громад: практичні результати і вигоди», «Енергозбереження та енергоефективність», «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць». Підсумкову конференцію та інші заходи Конкурсу було організовано за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні». 
 Планується, що переможці візьмуть участь у навчальній поїздці до однієї з країн-членів Ради Європи, а їхні практики будуть опубліковані у друкованій збірці та на сайті Мінрегіону. Крім того, передбачається серія ознайомчих візитів в Україні з метою обміну досвідом між представниками органів місцевого самоврядування.
В рамках підсумкової конференції та церемонії нагородження лауретів, яка відбулась у Києві 22 жовтня, представники 9 органів місцевого самоврядування всіх рівнів із 19 фіналістів цьогорічного Конкурсу представили свої практики.
ДОВІДКА
Переможці конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2015 році
Тема 1 «Співробітництво громад: практичні результати і вигоди»:
У номінації «Міські ради»:
І місце – Семенівська міська рада Чернігівської області «Добровільна співпраця громад Семенівської міської, Карповицької та Жовтневої сільських рад з реконструкції дитячого садка «Сонечко» в місті Семенівка для спільної користі – виховання дітей-дошкільнят із Семенівки, Карпович, Жовтневого».
У номінації «Селищні та сільські ради»:
І місце – Новоборівська селищна рада Володарсько-Волинського району Житомирської області «Співробітництво громад в організації місцевої пожежної охорони смт Нова Борова».
ІІ місце – Хоробрівська сільська рада Сокальського району Львівської області «Реалізація проектів міжнародної технічної допомоги в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2007 – 2013»
Тема 2 «Енергозбереження та енергоефективність»:
У номінації «Міські ради»:
І місце – Вінницька міська рада Вінницької області «Впровадження заходів та проходження міжнародного аудиту в рамках реалізації компоненту «Європейська енергетична відзнака».
ІІ місце – Луцька міська рада Волинської області «Програма відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами на 2013-2017 роки».
ІІ місце – Львівська міська рада Львівської області «Впровадження щоденного моніторингу споживання енергоресурсів у бюджетних установах міста Львова».
ІІІ місце – Новоград-Волинська міська рада Житомирської області «Проект «Енергія в школах Новограда-Волинського».
У номінації «Селищні та сільські ради»:
І місце – Томашпільська селищна рада Томашпільського району Вінницької області «Енергозберігаючі заходи в Томашпільському ДНЗ «Сонечко».
ІІ місце – Боблівська сільська рада Турійського району Волинської області «Інноваційні енергоефективні заходи в школі с. Бобли Турійського району Волинської області».
ІІІ місце – Лошкарівська сільська рада Нікопольського району Дніпропетровської області «Модернізація (реконструкція) системи теплопостачання в ДНЗ «Барвінок» з встановленням котлів на біомасі».
Тема 3 «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць»:
У номінації «Міські ради»:
І місце – Львівська міська рада Львівської області «Startup Depot – перший бізнес-інкубатор у Львові». ІІ місце – Івано-Франківська міська рада Івано-Франківської області «Підвищення економічної активності через використання електронних сервісів та мобільних додатків у м. Івано-Франківськ».
ІІІ місце – Нікопольська міська рада Дніпропетровської області «Створення Центру підтримки бізнесу, інвестицій та інновацій у м. Нікополь».
ІІІ місце – Тростянецька міська рада Сумської області «Партнерство заради розвитку економіки».
У номінації «Селищні та сільські ради»:
І місце – Снітківська сільська рада Мурованокуриловецького району Вінницької області «Розробка та реалізація «Стратегії сталого розвитку Снітківської територіальної громади на 2012-2020 роки».
ІІ місце – Жовтнева сільська рада Токмацького району Запорізької області «Створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Жовтневе» з метою надання якісних послуг членам громади із збору та охолодження молока».
ІІІ місце – Вирішальненська сільська рада Лохвицького району Полтавської області «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць. Укладання спільно з Лохвицьким районним центром зайнятості договорів на громадські роботи в 2014 році».
Дипломи «Спеціальна відзнака»
Тема 1 «Співробітництво громад: практичні результати і вигоди»:
Віньковецька районна рада Хмельницької області «Створення умов для функціонування спільного комунального підприємства «Шляхрембуд» Віньковецького району Хмельницької області як однієї із форм співробітництва територіальних громад».
 

Тема 3 «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць»:
Турійська районна рада Волинської області «Здійснення організаційних заходів та запровадження економічних стимулів для розвитку інфраструктури «зеленого» і краєзнавчого туризму в Турійському районі».
Дивитись презентації учасників можна тут:
Олександр Кривенко

викладач безкоштовних дистанційних навчальних курсів "Комунікаційні стратегії для розвитку сільських громад" (2015 рік) і "Комунікаційні стратегії для розвитку сільських територій" (2014 рік),
юрист, журналіст-розслідувач, правозахисник, публіцист, благодійник
м.Київ

+380632413681
skype: kryvenko_oleksandr
akryvenko64@gmail.com

Джерело: Олександр Кривенко. Визначено переможців Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» – 2015. – 12.11.2015, Київ. Режим доступу: http://a-kryvenko.blogspot.com/2015/11/2015.html або http://bit.ly/1M9XiQa






































Комментариев нет:

Отправить комментарий