среда, 14 мая 2014 г.

Універсальний дизайн - це не система правил, а, насамперед, тип гуманного мислення [аудіо, слайд-шоу, текст, фото]

Універсальний дизайн - це не система правил, а, насамперед, тип гуманного мислення [аудіо, слайд-шоу, текст, фото]

14.05.2014 © Олександр Кривенко

«Універсальний дизайн: як зробити міста та послуги зручними для всіх?». Відповідь на це питання шукали учасники прес-клубу, що відбувся 14 травня 2014 року в Києві.
На фото: Ольга Красюкова-Еннс
Міжнародний консультант з інклюзії д-р Ольга Красюкова-Еннс (Канада), яка приїхала на запрошення Програми Розвитку ООН в Україні (United Nations Development Programme (UNDP) Ukraine), розповіла про 7 принципів Універсального дизайну, або дизайну для всіх, а також навела приклади з Канадської практики. 
Аудіо-запис однієї з промов Ольги Красюкової-Еннс - тут: http://vk.com/audios198701773?performer=1&q=20140514.Krasjukova-Enns.
«Універсальний дизайн - це не система правил, а, насамперед, тип гуманного мислення, який передбачає створення предметів, послуг, будь-якого об'єкту, якими без перешкод зможуть користуватися усі люди
На фото: Ольга Красюкова-Еннс
Якщо дизайн не покликаний обслуговувати різні можливості користувачів, то це не досконалий дизайн. Раніше чи пізніше цей об'єкт чи продукцію треба буде переробити, щоб дизайн став універсальним», - зазначила Ольга Красюкова-Еннс, яка перебувала в Києві з метою проведення навчання для представників державних відомств, громадських організацій та університетів, в результаті яких будуть розроблені рішення, направлені на створення більш інклюзивного суспільства в Україні.
Слайд-шоу події - тут
https://www.youtube.com/edit?video_id=GM_0WVHoZYU *
Серед доповідачів були також представники громадських організацій як от Володимир Азін (Vladimir Azin), Міністерство соціальної політики та регіонального розвитку. Модератором виступила Teтяна Печончик (Tetiana Pechonchyk) із організації "Центр інформації про права людини". Партнером події було Всеукраїнське громадське об'єднання "Національна асамблея інвалідів України.
* Відео події створено в редакторі слайд-шоу YouTube: http://www.youtube.com/upload
Постійні посилання: Олександр Кривенко. Універсальний дизайн - це не система правил, а, насамперед, тип гуманного мислення [аудіо, слайд-шоу, текст, фото]. // 14.05.2014, Київ - http://a-kryvenko.blogspot.com/2014/05/blog-post_14.html
Олександр Кривенко. Універсальний дизайн - це не система правил, а, насамперед, тип гуманного мислення [аудіо, слайд-шоу, текст, фото]. // 14.05.2014, Київ -https://www.facebook.com/photo.php?fbid=739041486134510&l=424a39d05a
© Олександр Кривенко, юрист, журналіст, правозахисник, блоггер, м. Київ
+380632413681 Viber
skype: kryvenko_oleksandr
akryvenko64@gmail.com
http://www.linkedin.com/pub/oleksandr-kryvenko/36/96a/6a9

Комментариев нет:

Отправить комментарий