среда, 17 марта 2010 г.

Сергій Тігіпко за гроші для кредитівок, але виключно на ринкових умовах


17 березня 2010 року
Сергій Тігіпко за гроші для кредитівок, але виключно на ринкових умовах
Результат обговорення питання рефінансування кредитних спілок з очільниками Уряду
16 березня віце-прем'єр-міністр України з економічних питань Сергій Тігіпко провів нараду, присвячену сучасним проблемам діяльності кредитних спілок, – повідомляє сайт Обєднаної кредитної спілки «Програма захисту вкладів».
У нараді, зокрема, взяли участь голова Держфінпослуг Віктор Суслов, голова Держпідприємництва Олександра Кужель, начальник Управління фінансової політики Секретаріату Кабінету Міністрів України Валентина Ящук, президент ОКС «Програма захисту вкладів», радник правління ВАКС Андрій Оленчик, президент НАКСУ Петро   Козинець, голова ВГО «Український фінансово-кредитний альянс» Андрій Азаров, низка інших запрошених осіб.
За результатами наради було вирішено оперативно доопрацювати і подати на розгляд Кабміну План заходів з підтримки діяльності кредитних спілок, а також приділити пріоритетну увагу якнайшвидшому вирішенню питання утворення за участю держави Фонду гарантування вкладів членів кредитних спілок.
Особливе місце під час наради було відведено питанню можливого рефінансування діяльності кредитних спілок. Сергій Тігіпко однозначно констатував, що жодного рефінансування із залученням коштів Державного бюджету України е 2010 році бути не може (бюджетний дефіцит зараз складає 11 % і сягнув 101 млрд грн). Нагадаємо, що саме на бюджетному джерелі походження коштів для рефінансування кредитних спілок будувалася так звана ініціатива Держпідприємництва-ВАКСВУ Натомість, пан Тігіпко підтвердив, що єдиним можливим каналом залучення таких коштів залишається Національний банк України. При цьому, потенційно кошти можуть бути виділені лише на ринкових умовах, тобто умовах платності, строковості, забезпеченості та прозорості. Як відомо, саме цей, на жаль, єдино можливий в осяжній перспективі варіант рефінансування спільно опрацьовували протягом останніх місяців Держфінпослуг, ВАКС, НАКСУ та ПЗВ. Сергій Тігіпко пообіцяв свою підтримку в проведенні відповідних перемовин з НБУ
На завершення наради Сергій Тігіпко сказав: «Кредитні спілки об'єктивно мають право на свою унікальну нішу на фінансовому ринку України. І має бути зроблено все необхідне для їх збереження і подальшого розвитку».

Першоджерело: новина з сайту Обєднаної кредитної спілки «Програма захисту вкладів» (http://www.pzv.net.ua/?nid=news|245)

© Олександр Кривенко 
+380 63 241-36-81
akryvenko64@gmail.com 
http://a-kryvenko.blogspot.com/
skype: kryvenko8 
Постійна адреса цієї статті: http://a-kryvenko.blogspot.com/2010/03/blog-post.html
Copyright © 2011 – 2012 Олександр Кривенко.
Усі права захищені. Інформація на блозі http://a-kryvenko.blogspot.com/ є власністю Олександра Кривенка. Право власності охороняється законодавством України. Будь-яке копіювання, у тому числі окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук або будь-яке інше поширення інформації, яка міститься на блозі http://a-kryvenko.blogspot.com/, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з боку Олександра Кривенка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий